Ook als bedrijven geen specifieke eisen stellen aan de kleding van hun werknemers is het in sommige sectoren gebruikelijk zakelijk en formeel gekleed te gaan. Al is uiterlijk natuurlijk niet waar het om draait, juist in het zakenleven draagt een bepaalde kledingkeuze bij aan een professionele uitstraling. Ook als je als zelfstandig ondernemer je eigen bedrijf runt, weet je dat het belangrijk is hoe je overkomt op (potentiële) klanten. Een representatief uiterlijk wordt nu eenmaal in veel sectoren heel belangrijk gevonden.

‘Business’ als dresscode

Voor zowel mannen als vrouwen die zakelijk gekleed wensen te gaan is de dresscode ‘business’ van toepassing. Bij mannen wordt er al snel teruggegrepen op een aantal klassiekers, zoals het (driedelig) kostuum, een mooi overhemd en stropdas. Nette dichte schoenen maken hun business look compleet. Voor vrouwen kan de dresscode ruimer opgevat worden: zij hebben meer vrijheid in het bepalen van hun outfit wat betreft kleur en stijl. Bij https://www.na-kd.com/nl vinden vrouwen een ruime collectie kledingstukken die passen bij de formele business look.

Zakelijke kleding voor vrouwen

Waar een man altijd een mooie pantalon zal dragen hebben vrouwen de keuze uit meer kledingstukken. Een mooie pantalon in combinatie met een blouse en eventueel een elegant jasje geeft een professionele uitstraling. Ook een nette rok of jurk is geschikt voor alle professionele werkzaamheden, net zoals het mantelpakje. Bij voorkeur wordt dan gekozen voor niet te felle kleuren of opvallende prints. Hierbij worden vaak mooie pumps gedragen of andere nette schoenen, met of zonder hak.

Accessoires maken je look compleet

Ook bij zakelijke kleding kunnenaccessoires worden toegevoegd om je look compleet te maken. Deze zijn misschien iets minder opvallend dan wat je in je vrije tijd draagt. Kies het liefst voor sieraden die subtiel en tijdloos zijn en klasse uitstralen. Ook hebben tassen van een goede kwaliteit en gedekte kleuren de voorkeur. Online zijn ook voor zakelijke kleding mooie bijpassende accessoires te vinden. Met zorg gekozen items passen bij vrijwel elke outfit en zijn daarom vaak te dragen.

De puntjes op de i

Niet alleen de kleding en de accessoires zijn bepalend voor een zakelijke en serieuze uitstraling. Ook uiterlijke verzorging is belangrijk voor een professionele business look. Een verzorgd kapsel en mooie gelakte nagels dragen bij aan het totaalplaatje. Iemand die aandacht lijkt te besteden aan alle details wekt de indruk ook in zijn of haar werk alles onder controle te hebben. Dat is iemand die vertrouwen wekt en met wie je graag zaken wilt doen!

galore