Article 2

Het is niet makkelijk om student te zijn. Je zit jaren op school om een diploma te halen. Als jeje diploma eindelijk hebt, moet je beginnen solliciteren. Je wacht en wacht en wacht nog wat langer op positieve antwoorden van bedrijven en terwijl je wacht kan je je vaardigheden niet uitbreiden. Want de echte vaardigheden leer je pas als je begint te werken.

Dit hoeft niet voor iedereen het geval te zijn en met de opkomst van freelancers wordt dit nog maar eens aangetoond. Ooit gestigmatiseerd als lui en werkloos, is het woord “freelancer” nu deze negatieve connotaties aan het verslinden. Maar je moet me niet zomaar geloven, kijk naar de data.

De data
Voor de gegevens kijken we even naar Amerika, aangezien er daar de meeste onderzoeken zijn gedaan. Er zijn 53 miljoen freelancers in Amerika vandaag. Tegen 2020 wordt er verwacht dat dit zal oplopen tot 50% van de werkbevolking. Dit betekent niet dat iedereen full-time freelancer zal zijn, maar wel tot op een bepaald niveau. De huidige on-demand en projecten economie verplaatst zich meer en meer in de richting van onafhankelijke professionals die mobiele technologie gebruiken om een aangename werkomgeving te creëren. Wie kan jou zeggen dat je geen Uber mag rijden in de ochtend, websites ontwerpen in de middag en ‘s avonds je eigen catering bedrijf runnen? De oude economie laat je geloven dat je één job moet kiezen en hier 40 jaar lang hard voor moet werken, om dan op pensioen te gaan. Niet de nieuwe economie. Hoe meer vaardigheden je hebt, hoe meer mogelijkheden naar je toe zullen komen.

Hopelijk heb je nu een beter zicht op de wereld van freelancers, en waarom dit de toekomst is.

galore