Article 11

Soliciteren kan vaak vermoeiend en lastig zijn. Na de zoveelste afwijzing zakt de moed je in de schoenen. Maar niet getreurd, hier gaan wij de beste tips voor je sollicitatie even overlopen.

  • 1. Stippel de route uit.
    Bijna niets zorgt voor een slechtere start aan je sollicitatie dan te laat komen. Zorg ervoor dat je op voorhand weet waar je moet zijn en hoe lang het duurt om er te geraken.
  • 2. Bereid je gesprek voor.
    Doe onderzoek naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Hierdoor weet je welke vragen je misschien kunt verwachten, hoe de werkomgeving is en wat je takenpakket misschien kan zijn. Ook is dit handig om op het einde interesse te tonen en zelf enkele vragen te stellen.
  • 3. Let op je houding.
    Let op je fysieke en non-verbale houding. Zit niet languit op de stoel, dit komt lui over. Maar ook niet te recht, dit komt veel te gespannen over. Ook je non-verbale houding is belangrijk. Zo kan het zijn dat je misschien de hele tijd onbewust non-verbale signalen uitstuurde die aangeven dat je niet geïnteresseerd bent. Dit kan je eens bekijken door jezelf op te nemen of achteraf te horen waar het mis ging.
galore