Article 6

Een oud cliché dat vaak wordt gezegd is dat netwerken het belangrijkste is voor nieuwe zaken af te sluiten. En, hoe spijtig dit soms is, is dit meer dan waar. Netwerken helpt je zowel als werknemer als werkgever, indien je ooit zelf je bedrijf gaat runnen.

Netwerken als werknemer
Als werknemer kan netwerken bijzonder handig zijn om nieuwe contacten te leggen. Deze nieuwe contacten kunnen vaak goed van pas komen wanneer men op zoek is naar een job. Ook binnen je bedrijf zelf netwerken met andere afdelingen is zeer gunstig, zo ga je van alles wat meer afweten en kan je sneller een carrièresprong maken binnen je bedrijf.

Netwerken als werkgever
Als werkgever of zelfstandige netwerken is een van de belangrijkste dingen om te doen. Netwerken is immers een investering op lange termijn. En dat zijn de beste investeringen. Je zult met een goed netwerk altijd iemand hebben die je bij problemen kan helpen of je door de loop der jaren advies kan geven of een tweede opinie.

Als je wat verlegen bent of gewoon wat tips nodig hebt om goed te leren netwerken, kan je altijd hier eens een kijkje nemen. Alvast veel succes!

galore