In Nederland is er een grote markt in tweedehands spullen. Voor veel mensen is geld een reden om benodigdheden tweedehands te kopen in plaats van nieuw. Er is namelijk veel geld uit te sparen door iets tweedehands te kopen. Ouders kiezen regelmatig voor tweedehands speelgoed omdat kinderen behoorlijk snel bepaalde speeltjes ontgroeien. Daarnaast zijn er personen die vanwege milieu overwegingen naar tweedehands spullen zoeken, om op deze manier de uitbreiding van de afvalberg tegen te gaan. Het aanbod in gebruikte spullen is zo groot omdat mensen graag eens iets nieuws of anders willen. Hierdoor worden voorwerpen die nog in hele goede staat zijn snel overbodig bevonden.

Er zijn handelaren die handig gebruik maken van dit enorme aanbod en de vraag naar tweedehands producten. Ze investeren zo min mogelijk in de spullen, om ze vervolgens na een eventuele opknapbeurt met winst weer te verkopen. Daarnaast kopen ze regelmatig hele inboedels op van mensen die overleden zijn. Voor deze manier van handelen is uiteraard wel een opslagruimte nodig. De meesten producten worden immers snel slechter en lelijker van buitenstaan. Veelal bezitten deze handelaren dan ook een grote loods of ze huren er één.

Om de producten te koop aan te bieden zijn er verschillende mogelijkheden. Zelfs in kleine dorpen zijn er bijvoorbeeld kringloopwinkels die allerlei goederen uitgestald hebben. In deze winkels is het mogelijk om heel goedkoop een complete inboedel aan te schaffen. De winstmarge is in deze winkels over het algemeen niet groot omdat deze zaken laagdrempelig willen zijn. Daarnaast zijn er winkels die bijzondere dingen verkopen. Hier wordt aandacht besteedt aan het uiterlijk en de kwaliteit van het product. Deze ondernemingen worden meestal antiekwinkel genoemd en dat maakt de prijs beduidend hoger. Als het kleinschalige verkoop betreft, vindt je deze verkopers op braderieën en evenementen in buurthuizen.

Ook op het internet heeft de tweedehands markt een grote klantenkring. De meest bekende online verkoopplek van tweedehands goederen is marktplaats, waar zowel particulieren als professionele handelaren op adverteren.

Tevens zijn er veel internet bedrijven die nieuwe en gebruikte producten aanbieden. De ontwikkeling van technologie gaat razendsnel waardoor dergelijke producten al veroudert zijn voordat ze zijn afgeschreven. Mensen die graag bijblijven in deze technologie kunnen hun gebruikte apparaat verkopen aan een leverancier die het weer te koop aanbiedt. Op deze manier worden er bijvoorbeeld bij mresell tweedehands macbooks aangeboden die in prima staat verkeren.

Bij het beginnen van een zaak in tweedehands spullen is het raadzaam om te onderzoeken waar de meeste winst mee te behalen valt. Hiervoor is het nodig om uit te zoeken welke spullen er veelvuldig tweedehands gekocht worden. Daarnaast is het natuurlijk van belang om te bestuderen waar en tegen welke prijs je deze spullen zelf kunt aanschaffen. Het vergt vooral tijd en connecties om te slagen als handelaar in tweedehands producten. Het is een goede methode om te beginnen bij je eigen sociale netwerk. Hoe meer mensen weten dat je geïnteresseerd bent in gebruikte artikelen, des te groter de kans dat ze je benaderen alvorens ze hun oude spullen weggooien.

galore